Acupunctuur Leuven

ons team

U kan bij mij terecht voor:

​

gynaecologie:

Ik ben Nanou Sanctobin. 

​

Ik studeerde kinesitherapie en manuele therapie.

Ik werd zelf geconfronteerd met ziekte. Op die manier kwam ik in contact met de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Ik werd zo geboeid door deze complementaire geneeskunde dat ik besliste om zelf Chinese geneeskunde te studeren. 

In 2005 studeerde ik af als acupuncturist. Later volgden 2 jaar Chinese kruidengeneeskunde, 2 jaar Tuina en electro-acupunctuur. 

​

In Nederland volgde ik de specialisatie cursus gynaecologie en fertiliteit.

Verder volgde ik een opleiding osteo-acupunctuur om klachten van het bewegingsapparaat te behandelen.

Ik heb me verder bekwaamd in de balansmethode van Dr Tan en Dr. Tung om pijnklachten aan te pakken.

​

Mijn interesse voor de TCM werd nog meer aangewakkerd door een stage in het “international acupuncture training center” in Beijing, China, op de afdeling gynaecologie.

​

Ik ben lid van de Belgian Acupuncture Federation (BAF) die de belangen van de acupuncturisten behartigt en toeziet op de kwaliteit van de uitoefening van het beroep.

maak een afspraak

Ik ben Benny Desmedt.

​

Acupuncturist, met bijzondere interesse voor interne en geestelijke gezondheid.

​

In de klassieke/westerse geneeskunde werkte ik jaren mee aan klinisch onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Dit binnen verschillende therapeutische domeinen: neurologie, cardiologie, psychiatrie, pijntherapie, …

Voordien was ik hoofdverpleegkundige op inwendige geneeskunde- hartbewaking.

​

Door gezondheidsproblemen bij mijn zoon, ben ik in contact gekomen met acupunctuur en kruiden. Hierdoor is mijn interesse gegroeid in het totale concept van de Chinese gezondheidszorg.

Mijn opleiding acupunctuur en stage in China overtuigden me van de complementariteit van de Oosterse en Westerse gezondheidszorg.

In mijn kijk op gezondheid kunnen zowel klassieke als complementaire behandelingstechnieken worden gebruikt. Het is een én-én-verhaal met als doel het verstoorde evenwicht te herstellen.

​

Het is de behandelende arts die de westerse diagnose stelt. Op basis van deze diagnose en medische gegevens kan een eerste acupunctuur behandeling opgestart worden.

​

Ik ben lid van de beroepsvereniging Eufom.

COOCKIE & PRIVACY POLICY

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.