PIJN

klachten van het bewegingsapparaat


Het bewegingsapparaat bestaat uit onze botten, spieren en pezen en zorgt er voor dat we ons kunnen voortbewegen. Het bewegingsapparaat krijgt tijdens het leven veel te verduren. Het wordt het hele leven intensief gebruikt en moet zich aanpassen aan zeer wisselende omstandigheden in het dagelijks leven. Letsels aan het bewegingsapparaat komen zeer vaak voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanningen een belangrijke oorzaak. Deze klachten kunnen ook het gevolg zijn van een afwijking aan het bewegingsapparaat of een chronische aandoening zoals reuma of artrose.


klachten die behandeld kunnen worden met acupunctuur:

allerhande pijnklachten


Pijn kan veel oorzaken hebben en veel vormen aannemen. Pijn is bovendien heel individueel. Pijn is lichamelijk maar ook emotioneel. Angst, stress of verdriet kunnen pijn verergeren. Vreugde, geluk of goed gezelschap kunnen pijn verzachten. 


Soorten pijn: 

1. Bij acute en subacute pijn, is er een duidelijke oorzaak voor de pijn. Voorbeelden hiervan zijn pijn na een trauma, een ongeval of operatie, pijn als gevolg van degeneratieve ziekten zoals reuma, atrose, ...  De pijn is als een alarmbel die aangeeft dat er iets mis gaat in het lichaam.


2.Chronische pijn ontstaat na een trauma of operatie, maar na het herstel verdwijnt de klacht niet volledig. Er was wel een aanwijsbare oorzaak voor de pijn, maar die is er nog gedeeltelijk of niet meer. De pijn staat niet meer in relatie tot de ernst van het trauma. Soms gaat de pijn een eigen leven leiden en heeft de pijn geen enkele functie meer. Dan kan de pijn als een op zichzelf staande ziekte worden beschouwd.


Waarom Acupunctuur? 


Vanouds speelt acupunctuur een belangrijke rol bij de behandeling van acute en chronische  pijnklachten.

In de praktijk gebruiken we bij pijnklachten voornamelijk de balansmethode van 

Dr Tan. Na het inbrengen van de acupunctuur naalden moet de pijn onmiddellijk verminderen.


Acupunctuur kan ervoor zorgen dat: 

NO THANKS

Deze website maakt gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

ACCEPT