Wat is Traditonele Chinese Geneeskunde? (TCM)

TCM is al eeuwenlang de belangrijkste vorm van geneeskunde in China, maar ook in Japan en andere Oosterse landen. Sinds de jaren ’70 heeft  TCM ingang gevonden in de Westerse wereld. TCM is weliswaar oud maar bleef in de loop der eeuwen als maar evolueren.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) erkent de TCM als een veilige en effectieve vorm van geneeskunde.

​

In onze praktijk maken we gebruik van verschillende technieken om de patiënt te behandelen.

De keuze van de methodiek hangt af van de patiënt zelf: zijn klacht, zijn leeftijd, zijn algemene toestand. Vaak gebruiken we verschillende methodieken in één behandeling.

Acupunctuur

Acupunctuur maakt deel uit van de TCM. Deze bestaat verder nog uit Chinese voedingsleer, Qi Gong, Tuina en de Chinese kruidengeneeskunde.

​

Met acupunctuur plaatsen we ultrafijne naaldjes op welbepaalde plaatsen in het lichaam. Zo wordt het evenwicht in het lichaam hersteld. Bij pijnklachten gebruiken we electro-acupunctuur. Dan worden kleine elektroden op de naalden geplaatst.

Dit stimuleert de naalden en heeft een pijnstillend effect.

World Health Organization

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent een lange lijst van indicaties voor acupunctuur.

Cupping

Bij cupping plaatsen we glazen bollen op de huid. Dit heeft een aanzuigend effect. Het stimuleert de doorbloeding, de beweging van energie en lichaamsvloeistoffen.

Moxa

Willen we welbepaalde acupunctuurpunten opwarmen dan gebruiken we “moxa”.

Dit is bijvoetkruid dat brandt om nog meer effect te hebben op bepaalde acupunctuurpunten.

Tuina

Dit is een techniek waarbij we acupunctuurpunten masseren of grotere gewrichten mobiliseren. Deze techniek gebruiken we ook bij patiënten die schrik hebben van naalden of jonge kinderen.

COOCKIE & PRIVACY POLICY

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.